Een Pitch met groots effect

“Wat heb je geleerd van een pitch maken en geven?”

Ik kijk mijn deelnemer Abdel nieuwsgierig aan. Abdel zit als deelnemer bij mij in de training ‘Actief op weg naar werk & participatie’. Een trainingsprogramma voor ststuahouders dat wij verzorgen in opdracht van een gemeente in het Oosten van het land.

Abdel heeft net een uitstekende pitch gegeven voor de groep. In korte tijd duidelijk kunnen uitleggen wie hij is, wat hij zoekt en waar hij goed in is, was een boeiend en soms frustrerend proces voor hem. In Syrië was hij gewend alles ‘even snel’ te regelen. Een man met status en aanzien, een man uit een familie met connecties: alles werd geregeld voor hem. En nu in een nieuw land, werd hij gedwongen zichzelf opnieuw uit te vinden. Gedwongen op eigen kracht zijn zelfstandigheid te ontdekken. In de afgelopen weken heeft Abdel gewerkt aan zichzelf en met open blik ontdekt waar zijn kwaliteiten zitten en hoe hij die in Nederland kan inzetten om zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

“Mevrouw, gewoon… om zo kort en snel iets te kunnen zeggen over jezelf. Dat vind ik echt mooi!”

Abdel heeft vandaag een afspraak gemaakt voor een mogelijke sollicitatie voor betaald werk. Hij gaat er wel komen! Mooi dat ons programma daar een rol in heeft kunnen spelen.

Vanwege privacy-redenen zijn namen in deze blog gefingeerd.

Neem contact op

"Mensen overtreffen doelen die ze zelf hebben gesteld"

— Gordon Dryden