Het werk ligt op straat (ècht waar…)

Wist je dat tussen de 60 en 80 % van de mensen die op dit moment aan het werk zijn, deze baan heeft gevonden via-via-via? Dus niet door tenminste 5 sollicitaties per dag eruit te gooien om vervolgens zuchtend de computer uit te zetten en de moed verder in je schoenen te voelen zakken omdat er vaak niet eens een reactie op deze sollicitatie binnenkomt?

De meeste banen worden namelijk gegund aan mensen uit een netwerk van bekenden. Zo ben ik zelf in mijn werkzame leven slechts 1x op een ‘echt’ sollicitatiegesprek geweest. Al mijn andere banen, opdrachten en baantjes kreeg ik doordat ik erop werd geattendeerd door de buurvrouw, een vriendin van een vriendin, iemand met wie ik samen sportte of door iemand met wie ik in een ander baantje al eens had samengewerkt. Of ik dan even kon langskomen? Om vervolgens in een super informeel gesprek spontaan aangenomen te worden.

Daarom mijn advies aan werkzoekenden: zet die computer uit en ga op pad! Zorg dat je onder de mensen komt en dat deze mensen weten dat je op zoek bent naar werk

Op deze manier werk zoeken is veel motiverender. Je hebt contact met mensen, krijgt direct feedback op wat je zegt, vraagt en doet. Dus: ga tenminste 2x per week de hort op: want de cijfers liegen er niet om: 60 à 80 % van het werk ligt op straat en niet op internet, vacature-sites of in de krant.

Veel succes en energie toegewenst!

Neem contact op

"Mensen overtreffen doelen die ze zelf hebben gesteld"

— Gordon Dryden