Coach jezelf naar Werk

Wij ondersteunen gemeenten bij het begeleiden van werkzoekenden en statushouders naar werk, participatie en meer zelfredzaamheid. Dit doen wij door het verzorgen van groepsgerichte programma’s waar deelnemers actief werken aan een positief zelfbeeld, een groter zelfvertrouwen, het verhogen van motivatie en het leren en aanscherpen van (sollicitatie-)vaardigheden.

Praktisch
De trainingen zijn praktisch en resultaatgericht. Tijdens de trainingen behandelen wij onder andere de volgende onderwerpen: vacatures zoeken, netwerken, CV maken, een sollicitatiebrief schrijven, het voeren van een sollicitatiegesprek en het inzetten van social media.

Groepsgericht
Al onze programma’s zijn groepsgericht. De voordelen? Het isolement van ‘alleen op zoek naar werk’ wordt doorbroken, deelnemers bouwen aan een nieuw netwerk, deelnemers leren van, met en door elkaar en geven zij elkaar feedback op werkwijze en houding. De aanpak is rendabel: minder kosten en meer opbrengst.

Samenwerking consulenten
Wij zien het als een voorrecht om met deze kwetsbare groep te mogen werken en geven hen graag het duwtje in de rug dat zij zo hard nodig hebben. Tijdens het traject onderhouden wij nauw contact met de consulenten. Wij vinden het belangrijk om overdrachtsgesprekken met hen te voeren, zodat informatie en vervolgadvies over de deelnemers gewaarborgd wordt. Wij werken vanuit een gezamenlijk belang; mensen in hun kracht zetten en de uitstroom van uitkeringsgerechtigden vergroten.

Het resultaat
De trainingen van onze gepassioneerde trainers zorgen voor een aanzienlijke stijging op de participatieladder en in veel gevallen voor uitstroom uit de WW en bijstand. Het werkt!

IMG_6720

Maatwerk

Wij stemmen de precieze inhoud van de trainingen af op de behoefte van de groep.  Daarnaast bieden wij een aantal maatwerkworkshops aan, speciaal voor werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 

Neem contact op

"Het leven is als fietsen, om in balans te blijven moet je blijven voortbewegen. "

— Albert Einstein