Powervrouwen

Interbeek Support is er trots op dat een door ons ontwikkeld programma speciaal voor vrouwelijke nareizigers en gezinsmigranten mag meedraaien in het Pilotprogramma Nieuwe Inburgering! De pilot zal in het najaar van 2019 starten in de gemeente Berkelland en de gemeente Bronckhorst.

De positie en (arbeids)participatie van de nareizende vrouwen en gezinsmigranten is nog verre van optimaal. Onder deze doelgroep bevinden zich veel moeders. Als je daarnaast nog maar net woont in een land waar je niet bent geboren en (nog) niet bekend bent met de taal, gebruiken, gewoonten, regels en regelingen in dat land, of je kent er (nog maar) weinig mensen, dan kan het vrouw-zijn nog wat gecompliceerder worden.

Waar kun je terecht met je vragen? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pak je die combinatie school-kind-werk goed aan? Waar moet je zijn voor opvang? Hoe zorg je dat je de juiste mindset houdt en jouw energie in balans krijgt? Hoe leer je andere vrouwen/ moeders kennen? Wat is er allemaal verplicht en gebruikelijk in Nederland als het gaat om zorg en opvoeding? Waar kun je terecht als je schulden hebt of wilt scheiden? Dit zijn allemaal relevante vragen die (alleenstaande) moeders en vrouwen in deze situatie hebben. In deze training wordt er in 26 weken gekeken naar de informatie, mogelijkheden, kansen en vaardigheden die vrouwen/moeders moeten kennen en kunnen toepassen als zij in NL hun kinderen opvoeden en/of (naast het moederschap) graag weer andere activiteiten willen gaan doen en echt willen meedoen in NL

Neem contact op

"Moed is als een spier: het wordt sterker als je het vaker gebruikt!"

— Ruth Gordon